Café

Bästa caféerna i Vasastan – Thatsup

Som Barbara Johnson en gång sa så fint:

”A balanced diet is a cookie in each hand”

Barbara Johnson

Caféer är inte bara mötesplatser med god mat och dryck, utan så mycket mer. De är miljöer där tankar och idéer frodas och där människor kan inspireras. Den delikata fikan och det goda kaffet är bara grädden på moset. På caféer kan ung som gammal samlas utan att känna någon form av stämpel eller ångest. Det finns inga regler eller lagar, bara gott umgänge. Att caféer runt om i världen har fått ta mycket stryk på grund av den rådande pandemin tycker vi är väldigt tråkigt. Vi vill och hoppas att restaurang som caféverksamheter fortsätter florera minst lika starkt när världen öppnar upp sig igen.

Innan pandemin tog över världen, växte caféer i Sverige så det knakade. Caféer vars tema var allt mellan himmel och jord, en sällan skådad mångfald inom denna bransch. Moccadeli café i Västerås var ett stort utropstecken. Mocca deli har lyckats med det som så många andra caféer vill lyckas med, ge varje individ en plats där de kan hitta avkoppling i vardagen. En oas för lugn och ro. Att under dessa lugna omständigheter samtidigt unna sig en av kanske Sveriges godaste kaffe, är en bonus.

Syftet till att man går på café är fler än vad man kan nämna, därför erbjuder innovativa caféer just ett utbud för… alla syften som är för många för att nämnas. Sugen på hemmagjorda bakverk efter en lång arbetsdag? Hungrig på en wrap för att skollunchen bestod av fisk? Eller en date med din soulmate där det bjuds på flatbread pizzor. Ni fattar, oavsett vad ni vill ha så finns det där.

Caféer är underskattade platser som borde uppmärksammas mer. Inte bara det materiella, utan även det abstrakta.